Angol - magyar

Magyar - angol

Az angol-magyar online tanulószótárban az angol szavak keresésekor több szó is megadható. Ekkor a keresés az első szóhoz tartozó kifejezésekben és állandósult igei szókapcsolatok (phrasal verbs) között történik (pl. go out). Amennyiben kereséskor a második szó helyett * szerepel, akkor a találati listában az első szóhoz tartozó összes kifejezés és szókapcsolat megjelenik (pl. again * vagy go *).

Keresés az interneten: ha a találatokban az angol-magyar online tanulószótárt szeretné az első helyeken látni, akkor a böngésző címsorában v. a Google kereső oldalán a keresett angol szó után egyszerűen csak azt írja be hogy nyelvora. Például: again nyelvora. Ezzel a módszerrel a magyar nyelvi irányban is valahol az elsők között lesz a találat: ismét nyelvora. Próbálja ki!

Az oldalakon bármely szóra duplán kattintva a szó beíródik kereső mezőbe, így az oldalakon található szavak az angol-magyar online tanulószótárból gyorsan kikereshetők (pl. példamondatok szavai).

Az angol tanulószótárról több információt az angol-magyar online tanulószótár leírásában találhat.

Társoldalak

Német alapszókincs
Az alapszókincs több mint tízezer példamondattal, nyelvvizsga témakörönként és leckénként csoportosítva. A rendhagyó igeragozás és az igei vonzatok tanulása, gyakorlása.
Német webszótár
A webszótár jelzi az alpszókincshez tartozó szavakat, felismeri a rendhagyó igéket és a ragozott formák többségét, valamint segítséget nyújt az összetett szavak szótározásához.
Önállóan németül
Tanuljon önállóan a Deutsche Welle online nyelvtanfolyamával! 30 lecke, A1-A2-B1 szintek, 800 gyakorlat, videó, hanganyag. A tanuláshoz magyar szókincstréner érhető el.