deFineness

Üdvözöljük a Nyelvórán!

A Nyelvóra oldalain és társoldalainkon az angolul és a németül tanulók sok segítséget találhatnak online önálló nyelvtanulásukhoz:

Magyar nyelvtan
A Magyar nyelvtan oldalai azoknak szólnak, akik a magyar nyelvtan alapjait szeretnék (például az angol vagy a német nyelv tanulásának megkönnyítéséhez) gyorsan átismételni. A magyar nyelvtan alapfogalmainak ismerete nélkül az idegen nyelv nyelvtani szabályainak és fogalmainak megértése sok nehézséget okozhat, és egy rövid ismétléssel sok fáradság megspórolható az idegen nyelv későbbi tanulása során.

Online angol nyelvtanulás

Angol szókincs A1-C2
Angol-magyar online tanulószótár és angol szókincstréner a Közös Európai Nyelvi Referencia-keret A1-C2 szintű nyelvvizsgáinak szókincsével. Az oldal jól használható az önálló angol nyelvtanuláshoz vagy bármely szintű angol nyelvtanfolyam hatékony segédeszközeként. Az oldal nagy segítséget nyújthat az angol nyelvterületen dolgozóknak vagy az oda készülőknek is abban, hogy a nyelvet céljaik eléréséhez minél előbb használatba vehessék.
Angol nyelvtan
Folyamatosan bővülő Angol nyelvtan oldalaink sok segítséget nyújthatnak azoknak is, akik már régen foglalkoztak nyelvtannal, vagy felnőttként szeretnék munkájukhoz az angol nyelvet megtanulni.

Online német nyelvtanulás

Német alapszókincs
A Német alapszókincs több mint tízezer példamondattal. A hétköznapi élethez szükséges, praktikus szókincs egy jó kiindulópont lehet a német nyelvterületen tanulni, dolgozni, vagy az ott élni szándékozók számára. A tréner használható önállóan az alapszavak gyors megtanulásához és gyakorlásához, vagy egy hasznos segédeszköz lehet bármely A1-A2-B1 szintű nyelvtanfolyamhoz a nyelvvizsgára készülők számára. Oldalainkon lehetőség van a német rendhagyó igeragozás és az igei vonzatok tanulására, gyakorlására is.
Német webszótár
A Német webszótár jelzi az alapszókincshez tartozó szavakat, felismeri a rendhagyó igék és a ragozott formák többségét, valamint segítséget nyújt az összetett szavak szótározásához. A német webszótár több más hasznos funkcióval is segíti a német nyelvtanulást. A német webszótár nyelvtani fogalomtára mintegy 700 nyelvtani kifejezést tartalmaz.
Deutsch Interaktiv
Online német nyelvtanfolyam az önálló német nyelvtanuláshoz (Deutsche Welle): 30 lecke, A1-A2-B1 nyelvi szintek, 800 gyakorlat, eredeti német videó- és hanganyag. A tanfolyamhoz oldalunkon szókincstréner érhető el, amely a német szókincstrénerrel integrálva nagyban segítheti a német alapszókincs gyors elsajátítását és begyakorlását. Tervezzük a tanfolyam nyelvtani témáinak integrációját online német nyelvtan oldalainkkal is.
Német nyelvtan
Folyamatosan bővülő Német nyelvtan oldalaink sok segítséget nyújthatnak azoknak is, akik már régen foglalkoztak nyelvtannal, vagy felnőttként szeretnék munkájukhoz a német nyelvet megtanulni.
Önálló nyelvtanulás
Néhány szó az önálló nyelvtanulásról.

Ha oldalainkat hasznosnak találja, akkor az alábbi gombokra kattintva segítse barátait, ismerőseit is, hogy a Nyelvóra oldalaira rátaláljanak!

Látogatók

Ha Nyelvóra oldalunk tetszett, akkor jelölje be Facebook oldalunkat is!