Online önálló nyelvtanulás

Egy nyelvet nem lehet elölről kezdve tanulni. Bárhol is kezdünk bele, a közepén találjuk magunkat. Ez azt jelenti, hogy egy adott téma, szabály megértéséhez a még nem tanult dolgok ismeretére is szükségünk lenne. Ezért természetes, hogy a tanulás kezdetén nem értünk mindent. Tanuljunk szorgalmasan, de ne akarjunk egy-egy témát teljesen "megérteni", hanem menjünk egyszerűen tovább. A tanulás során előbb-utóbb egyre több dolog a helyére kerül. Ha nem ezt tesszük, akkor a nyelvtanulást vagy túl korán feladjuk, vagy az egyszerű dolgokra is túl sok időt elvesztegetünk, és a nyelv tanulásával nagyon lassan fogunk haladni.

Az interneten nagyon sok forrás található a nyelvtanuláshoz. Lehet, hogy nem mindenki képes teljesen önállóan tanulni, azonban felnőttként egy nyelvet tanulva ekkor is célszerűbb lehet, ha magunk is megpróbálunk egy-egy témakört megismerni, gyakorolni. A nyelvtudás nem megvásárolható, ingyen sem adományozható, ezt magunknak kell komoly munkával megszereznünk. Ebben sokat segíthet, ha a tanuláshoz van egy erős motivációnk (például ha munkát szeretnénk külföldön vállalni).

Vannak, akik az anyanyelvükön is hamarabb megtanultak beszélni, a szavakat gyorsan megtanulják, és a szabályokra is gyorsan "ráéreznek" (jó a "nyelvérzékük"). Másoknak ez esetleg hosszabb időt és fáradságot jelenthet, azonban az biztos, hogy mindnyájan képesek vagyunk belátható időn belül egy nyelv megfelelő szintű elsajátítására.

Jó tanulást!

Társoldalak

Angol szókincs (A1-C2)
Angol tanulószótár és szókincstréner a Közös Európai Nyelvi Referencia-keret A1-C2 szintű teljes referencia szókincsével.
Angol-magyar szótár
Az Angol-magyar szótár felismeri a ragozott szóalakokat, és így a kezdő nyelvtanulók is könnyen használhatják. A szótár jelzi az Angol szókincs A1-C2 szavait, és a szókincs a szótárból közvetlenül elérhető.
Német alapszókincs
Az alapszókincs több mint tízezer példamondattal.
Német webszótár
A webszótár jelzi az alpszókincshez tartozó szavakat, felismeri a rendhagyó igéket és a ragozott formák többségét, valamint segítséget nyújt az összetett szavak szótározásához.
Online német nyelvtanfolyam
Tanuljon önállóan a Deutsche Welle ingyenes online német nyelvtanfolyamával! A1-A2-B1 szintek, videó tanfolyam.

A webhely cookie-kat használ. A webhely igénybevételével Ön elfogadja ezen cookie-k használatát. További információk.