Online önálló nyelvtanulás

Egy nyelvet nem lehet elölről kezdve tanulni. Bárhol is kezdünk bele, a közepén találjuk magunkat. Ez azt jelenti, hogy egy adott téma, szabály megértéséhez a még nem tanult dolgok ismeretére is szükségünk lenne. Ezért természetes, hogy a tanulás kezdetén nem értünk mindent. Tanuljunk szorgalmasan, de ne akarjunk egy-egy témát teljesen "megérteni", hanem menjünk egyszerűen tovább. A tanulás során előbb-utóbb egyre több dolog érthetővé válik számunkra. Ha nem ezt tesszük, akkor a nyelvtanulást vagy túl korán feladjuk, vagy az egyszerű dolgokra is túl sok időt elvesztegetünk, és a nyelv tanulásával nagyon lassan fogunk haladni.

Az interneten nagyon sok forrás található a nyelvtanuláshoz. Lehet, hogy nem mindenki képes teljesen önállóan tanulni, azonban felnőttként egy nyelvet tanulva ekkor is célszerűbb lehet, ha magunk is megpróbálunk egy-egy témakört megismerni, gyakorolni, és csak olyan dolgokhoz veszünk igénybe külső (tanári) segítséget, amikkel magunk tényleg nem tudunk megbirkózni. Bármilyen könyvre, tanfolyamra elkölthetünk bármilyen összeget, azonban maga a nyelvtudás nem megvásárolható, ingyen sem adományozható, ezt magunknak kell komoly munkával megszereznünk. Ebben sokat segíthet, ha a tanuláshoz van egy erős motivációnk (például ha esetleg boldogulásunk is függ tőle).

Vannak, akik az anyanyelvükön is hamarabb megtanultak beszélni, a szavakat gyorsan megtanulják, és a szabályokra is gyorsan "ráéreznek" (jó a "nyelvérzékük"). Másoknak ez esetleg hosszabb időt és fáradságot jelenthet, azonban az biztos, hogy mindnyájan képesek vagyunk belátható időn belül egy nyelv megfelelő szintű használatának az elsajátítására.

Jó tanulást!

Társoldalak

Angol szókincs (A1-C2)
Angol tanulószótár és szókincstréner a Közös Európai Nyelvi Referencia-keret A1-C2 szintű teljes referencia szókincsével.
Angol-magyar szótár
Az Angol-magyar szótár felismeri a ragozott szóalakokat, és így a kezdő nyelvtanulók is könnyen használhatják. A szótár jelzi az Angol szókincs A1-C2 szavait, és a szókincs a szótárból közvetlenül elérhető.
Német alapszókincs
Az alapszókincs több mint tízezer példamondattal.
Német webszótár
A webszótár jelzi az alpszókincshez tartozó szavakat, felismeri a rendhagyó igéket és a ragozott formák többségét, valamint segítséget nyújt az összetett szavak szótározásához.
Önállóan németül
Tanuljon önállóan a Deutsche Welle online nyelvtanfolyamával! 30 lecke, A1-A2-B1 szintek, 800 gyakorlat, videó, hanganyag.

A webhely cookie-kat használ. A webhely igénybevételével Ön elfogadja ezen cookie-k használatát. További információk.