Üdvözöljük a Magyar nyelvtan oldalain!

Magyar nyelvtan oldalainkon az angolul vagy németül tanulók gyorsan áttekinthetik a magyar nyelvtan alapfogalmait, és egy rövid ismétléssel sok fáradságot spórolhatnak meg maguknak a további nyelvtanulás során.

A Nyelvóra magyar nyelvtan oldalain egy egyszerű, jól áttekinthető magyar nyelvtani összefoglaló található a szavak, szófajok és mondatok területéről.

Az idegen nyelv nyelvtani fogalmai talán főleg azoknak okozhatnak gondot, akik már a magyar nyelvtannal is régen foglalkoztak. Ezek a fogalmak természetesen a magyar nyelvtani fogalmaktól eltérhetnek, mégis ezek megismerésekor a magyar nyelvtan lehet a "kályha", amitől kiindulva az új fogalmakat könnyebben megérthetjük.

A témakörök egyszeri, futólagos áttekintésével a nyelvtani ismeretek gyorsan felfrissíthetők, később pedig bármikor vissza lehet térni egy-egy aktuális fogalom pontosabb tisztázásához.

Az idegen nyelv tanulásához javasoljuk legalább a hangalak és jelentés és a magyar szófajok gyors áttekintését. Ezzel a rövid ismétléssel sok fáradság megspórolható az idegen nyelv későbbi tanulása során.

Segítsen nyelvtanuló barátainak, ismerőseinek is, hogy a Magyar nyelvtan oldalaira könnyebben rátaláljanak:

Jó tanulást!

Angol oldalak

Angol szókincs A1-C2

Angol tanulószótár

Német oldalak

Német webszótár

Német alapszókincs

Német nyelvtan

Online német nyelvtanfolyam

Látogatók

Jelölje be Facebook oldalunkat is!

A webhely cookie-kat használ. A webhely igénybevételével Ön elfogadja ezen cookie-k használatát. További információk.